Z masažo sproščamo roke in ohranjamo njihovo gibčnost

Lepe in urejene roke bomo imeli le z redno in kakovostno nego. Raskave roke starih morskih mačkov so mogoče romantične, estetske pa niso. Na nego obraza nikoli ne pozabimo, na roke pa (pre)pogosto. Morda tudi zato, ker jih včasih skrivamo za hrbtom ali v žepih. Seveda pa je bolje, da jih redno negujemo in brezskrbno ali celo ponosno kažemo.

Kako navlažimo kožo

Roke niso le eden najbolj vidnih, ampak tudi eden najbolj izpostavljenih delov telesa. Pozimi jim škodita mraz in vlaga, poleti vročina in sončni žarki. Ker je koža na rokah tanka in ima malo lojnic in znojnic, se hitro izsuši, razpoka in vname. Pomaga le vztrajna in letnemu času primerna nega. Osnova je seveda kakovostna krema. Najboljše so z dodatkom pantenola ali sečnine, ki jo najdemo tudi v človeškem znoju. Primernih sestavin za nego rok je seveda še več. Na primer kreme z dodatkom mandljevega olja, olja aloa vere ali jojobe dajejo koži potrebno vlago in jo ohranjajo napeto. Kremo koža hitro vpije in jo lahko uporabljamo večkrat na dan, najbolje kar po vsakem umivanju.

Umivanje rok je posebno poglavje pri negi rok. Če čutimo, da je po umivanju koža na rokah suha in pekoča, je verjetno krivo neprimerno milo. Bolje bo, da uporabljamo mila, ki vsebujejo mandljevo olje, ki na koži naredi tanek zaščitni sloj in jo tako ščiti pred vremenskimi vplivi.

Dobrodošla pa je tudi dodatna nega rok. Na primer kopel za roke. V posodo nalijemo toplo vodo, ji dodamo žlico mandljevega ali olivnega olja in v mešanici namakamo roke 10 minut. Potem jih nežno obrišemo z brisačo.

Nega razpokanih rok

Če koža na rokah ni samo groba in luskasta, ampak že razpokana in vneta, potrebuje dodatno nego. Norveški ribiči že od nekdaj poznajo blagodejne učinke glicerina, ki je najboljše sredstvo za vezanje vlage v koži. Lahko pa se odločimo tudi za kremo z izvlečkom ognjiča (calendula), ki pospešuje celjenje razpok in koži vrne elastičnost. Zmotno je prepričanje, da moramo zvečer pripraviti na spanje le kožo na obrazu. Tudi roke potrebujejo nočno nego. Krema z vitaminom E ji bo vrnila prožnost in pomagala pri obnavljanju, učinek bo še večji, če bomo roke občasno negovali z maskami. Posebne maske za roke lahko kupimo v trgovini, lahko pa uporabimo tudi masko za obraz. Na debelo namažemo, nadenemo rokavice in po 15 minutah odstranimo masko s čistilnim robčkom. Masko pa si lahko pripravimo tudi sami. Potrebujemo dve žlici skute, beljak in čajno žličko olja iz grozdnih pečk. Zmešamo in namažemo roke. Po 30 minutah roke umijemo z mlačno vodo, posušimo na zraku in namažemo s hranljivo kremo.

Some years, the new summer shoe style releases are just plain boring; they just don't seem to change much from the previous year. รองเท้าแฟชั่น With styles and colors that will match any and every piece of your summer wardrobe, you'll feel like a model on your own personal runway.